extreme matkailu

Mitä kaikkea extreme-matkailu voi pitää sisällään?

Meistä jokaisella on omat keinomme paeta harmaata arkea. 

Moni nauttii drinkkien siemailusta aurinkoisilla hiekkarannoilla, mutta toisille irtiotto arjesta tarkoittaa sen sijaan adrenaliiniryöppyjä ja unohtumattomia kokemuksia. 

Keräsin listan mahdollisista kohteista extreme-kokemuksia janoavalle matkailijalle. Osallistuminen omalla vastuulla!

Varjoliitäminen Antalyan maisemissa

Paragliding eli varjoliito on yksi suosituimmista lajeista extreme-harrastajien keskuudessa. Varjoliidin muistuttaa etäisesti laskuvarjoa, ja varjon avulla voi liitää ilmavirtausten vietävänä pitkin yläilmoja. Monissa turistikohteissa varjoliitoa on mahdollista harrastaa myös esimerkiksi veneen vetämänä. 

Yksi parhaista kohteista kokeilla varjoliitoa on Turkin Antalya. Vaikka kyseessä on perinteisesti turistirysänä pidetty kohde, löytyy täältä paljon jännittävää tekemistä myös extreme-matkailijalle. 

Vuoristoinen maasto tarjoaa henkeäsalpaavat maisemat ja yläilmoissa liidellessä takuuvarmasti unohtuvat arkiset murheet. 

Laskuvarjohyppy Costa Bravalla

Laskuvarjohyppy

Laskuvarjohyppääminen lienee jokaiselle jännitystä janoavalle matkaajalle tuttu laji. Kun seisoo lentokoneen avoimen oven edessä monen kilometrin korkeudessa, eivät tavalliset stressinaiheet juuri päätä paina. 

Yksi suosituimmista paikoista laskuvarjohyppääjien keskuudessa on Koillis-Espanjan Costa Brava. Täällä upeita maisemia täydentää muun muassa yksi maailman suurimmista pienvenesatamista. Paikalla toimii paljon laskuvarjohyppyä tarjoavia yrityksiä. 

Mikäli sinulla ei ole entuudestaan kokemusta laskuvarjohyppäämisestä, on hyvä vaihtoehto hypätä tandemhyppy yhdessä kokeneen hyppääjän kanssa. Tällöin olet myös varmasti hyvissä käsissä ja voit keskittyä katselemaan upeita maisemia.

Muistan kerran yhden kaveriporukan, jossa yksi kaveri jänisti hypyn viime hetkellä ja päätti sitten hakea adrenaliinia toisaalta ja laittaa pikakasinot tulille odotellessa kaveriporukan muita hyppääjiä. 

Tarina ei kerro tuliko voittoa, mutta kyllä miestä harmitti silti jälkikäteen, ettei uskaltanut.

Laitesukeltamista Koh Taon saarella

Koh tao laitesukellus

Laitesukeltaminen on vienyt monen extreme-matkailijan sydämen ikiajoiksi. Meren syvyyksissä on aikaa rauhoittua ja nauttia mitä upeimmista värinäkymistä. Laitesukellus on yleisesti tunnettu turvallisena lajina, mutta muiden extreme-lajien tavoin myös tämä on syytä aloittaa asiantuntevassa opastuksessa. 

Laitesukeltamista voi harrastaa lähes kaikissa merenrantakohteissa ympäri maailmaa, mutta yksi parhaista vaihtoehdoista on Koh Taon saari Thaimaassa. Täällä vesi on kristallinkirkasta, merivesi on mukavan lämmintä ja veden alla on upea värikäs maailma. 

Mikäli jännität asioimista englanniksi, löytyy Thaimaasta myös paljon suomalaisia sukelluskouluja. Uuden jännittävän harrastuksen aloittaminen saattaa tuntua mukavammalta kotimaisella kielellä. 

Tapaa krokotiilejä Australiassa

Kun kaikki tavalliset extreme-lajit ja -kohteet on koluttu läpi, hakeutuu mitään pelkäämätön seikkailija Australiaan Crocosaurus Cove -kokemuksen pariin. Täällä sinut suljetaan lasihäkkiin ja pääset tarkkailemaan Australian suurimpia krokotiilejä silmästä silmään!

Vaikka aktiviteetti kuulostaakin hyvin hurjalta, ovat riskit lopulta onneksi pienet. Mitään ikävää tässä harrastuksessa harvemmin tapahtuu, mutta sydämentykytyksiä on takuuvarmasti luvassa riittämiin. 

Australia tarjoaa monipuolisen luontonsa ansiosta myös paljon muita mahdollisuuksia uskaliaalle matkailijalle. Monet kiertelevätkin Australiassa jopa useita kuukausia. 

Osallistu vesipuhvelijahtiin Indonesiassa

vesipuhveli

Indonesia on tunnettu kauniista luonnostaan, sadoista pienistä saaristaan sekä herkullisesta ruoasta. 

Etenkin Bali on matkailijoiden suuressa suosiossa, ja täällä järjestetään vuosittain myös maailmankuulu vesipuhvelijahti. 

Tässä jahdissa ei suinkaan jahdata puhveleita, vaan puhvelit jahtaavat sinua. Tässä aktiviteetissa riskit alkavat olla jo sitä kokoluokkaa, että osallistujan on syytä harkita osallistumista kahteen kertaan. Vuosittain onnettomuuksia tapahtuu jonkin verran. 

Bali ja Indonesia tarjoavat myös paljon muita mahtavia extreme-aktiviteetteja, vaikkei vesipuhvelien jahdattavana oleminen kuulostaisikaan omalta jutultasi. 

Koe maailman hurjin vuoristorata

Fuji-Q-huvipuisto

Japanissa sijaitsee paljon maailman jännittävimpiä matkakohteita ja mitä kummallisimpia extreme-kokemuksia. Yksi tällaisista on maailman hurjin vuoristorata, joka avattiin Fuji-Q-huvipuistossa vuonna 2011. 

Vuoristoradan jyrkin kohta on 121 astetta ja kyydissä olijat kohtaavat seitsemän eri kieppiä ja peräti 43 metrin pudotuksen. Ennen tähän kyytiin hyppäämistä tuskin kannattaa nauttia lounasta!

Japanissa matkustellessa kuluu nopeasti viikko jos toinenkin, sillä monipuolinen maa tarjoaa paljon nähtävää niin luonnon kuin tekniikan saralla. Lisäksi Japani on tunnettu erinomaisesta ruokakulttuuristaan, joka vetää vuosittain puoleensa hurjan määrän seikkailijoita.