lentokenttä

Miten saada aika kulumaan lentokentällä? Tässä 8 vinkkiä

Sadat tuhannet suomalaiset pakkaavat joka vuosi vähintään kerran kimpsunsa ja kampsunsa ja suuntaavat ulkomaille.

Lomamatkan ainoa negatiivinen vaihe on joutoaika lentokentällä. Sitä voi kertyi useita tunteja, joskus jopa kokonainen päivä.

Miten saada aika kulumaan lentokentällä? Seuraavassa muutama hyvä vinkki, jotka kannattaa laittaa tilaisuuden tullen käytäntöön!

Asiaan voi suhtautua positiivisesti, sillä aktiviteetit eivät lopu kesken – jos käytät hieman mielikuvitusta. Tässä artikkelissa kerromme kahdeksan parasta tapaa saada aika kulumaan lentokentällä. 

1. Lue e-kirjaa

E-kirjan lukeminen on viihdyttävää ja mukaansatempaavaa. Toki voit myös lukea perinteistä kirjaa, mutta tuhannet e-kirjat löytyvät suoraan puhelimestasi. 

Vuoden 2022 myydyimmät e-kirjat:

  • Kremlin kortti (Alpo Rusi)
  • Bridgerton: Väärä sulhanen (Julia Quinn)
  • Putinin Trollit (Jessikka Aro)
  • Dead End (Janne “Nacci” Tranberg)
  • ”Sun poika kävi täällä” (Venla Kuoppamäki).

Siinä on muutamia lukemisen arvoisia e-kirjoja.

Toinen vaihtoehto on kuunnella äänikirjaa, joita voi yleensä kuunnella samoista palveluista, kuin missä luet e-kirjaakin.

2. Tee julkaisu sosiaaliseen mediaan

Jos olet lentokentällä, olet todennäköisesti menossa lomalle – tai lomamatkasi vetelee viimeisiään. 

Lentokentällä on hyvä aika informoida sosiaalisen median seuraajia omista liikkeistään. Voit tehdä ajan kuluksi vaikka hauskan TikTok-videon! Toinen hyvä vaihtoehto on ottaa mukava kuva lentokentältä, ja julkaista se esimerkiksi Instagramiin.

3. Pelaa mobiilipelejä matkapuhelimellasi

Älypuhelimella voi luonnollisesti tehdä muutakin, kun selata somea tai lukea e-kirjaa.

Mobiilipelien pelaaminen on hauskaa ja viihdyttävää ajanvietettä. Sovelluskaupasta voit ladata jopa legendaarisen pasianssin tai matopelin! 

Luonnollisesti nykyään älypuhelimella voi pelata myös sotapelejä, arcade-pelejä sekä rahapelejä. Jos uhkapelaaminen oikealla rahalla tuntuu liian jännittävältä – ei hätää – useimmat luotettavat casinot tarjoavat pelien pelaamista myös leikkirahalla tai ilmaiskierroksilla.

4. Kuuntele musiikkia tai podcastia

nainen kuuntelee musiikkia

Nykyään jokainen voi kuunnella musiikkia tai podcastia omalla älypuhelimellaan. Kaiva Spotify sekä nappikuulokkeet esille, ja nauti!

Podcasteista löytyy lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä. Voit kuunnella esimerkiksi murhamysteerejä, parisuhdevinkkejä tai julkkisten elämäkertoja.

5. Kierrä lentokentän kaupat lävitse

Yksi hyvä keino kuluttaa aikaa on shoppailu – olitpa lentokentällä tai kaupungilla.

Esimerkiksi Helsinki-Vantaalta löytyy useita kauppoja ja merkkiliikkeitä, kuten AERA, Balmuir, Burberry, Kalevala Shop sekä Iittala Shop. Helsinki Duty Freestä voi puolestaan ostaa Tax Free -tuotteita.

Luonnollisesti kansainvälisillä lentokentillä tarjota vain paranee. 

6. Nauti hyvästä ruoasta ja juomasta

Aika kuluu kuin itsestään, kun nenän edessä on maukas ravintola-annos tai lasillinen laadukasta viiniä.

Esimerkiksi Helsinki-Vantaalta löytyy useita kahviloita sekä ravintoloita. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Cafe Koivikko, Burger King, Espresso House sekä Helsinki Market.

O’Learys sekä The Oak Barrel Irish Pub ovat hyviä valintoja, jos mielessä on viinilasillinen tai muutama huurteinen.

7. Ota nopeat nokoset

nokoset lentokentällä

Mikäpä sen parempi tapa kuluttaa aikaa kuin nukkuminen. Nokosten terveysvaikutukset ovat myös kiistattomat – eli lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Tutkimusten mukaan päiväunet parantavat mm. vastustuskykyä, oppimista, muistia sekä kehon kokonaisvaltaista terveyttä. Ja mikä parasta, saat myös ajan kulumaan kuin itsestään!

8. Lähde kävelylle

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä vinkkinä on käveleminen.

Kävelyn lomassa voit vaikka tarkkailla muita ihmisiä. Hyvällä tuurilla saat uusia tuttavuuksia, kenties löydät jopa elämäsi sielunveljen tai -siskon. 

Samalla voit tutkia lentokentän tarjontaa esimerkiksi ravintoloiden, baarien, kauppojen sekä kahviloiden osalta.

Yhteenveto

Lomamatkojen huonoin osa on lentokentällä odottaminen. Yleensä siellä vierähtää vähintäänkin pari tuntia ennen lennon lähtemistä. 

Hyviä tapoja kuluttaa aikaa on paljon. Älypuhelimella voi esimerkiksi kuunnella musiikkia, lukea e-kirjaa sekä pelata mobiilipelejä.

Lentokentillä on myös lähes aina ravintoloita, baareja sekä kauppoja. 

Saat varmasti ajan kulumaan, kun käytät vain mielikuvitusta – tai otat tässä artikkelissa mainitut vinkit haltuun!

Käytin tämän jutun inspiration lähteenä tätä artikkelia.