Sony A7 III kokemuksia

Sony A7 III kokemuksia – Ihan OK kamera

Toukokuussa 2018 julkaistu Sony A7 iii peilitön järjestelmä kamera täyttää vielä vuonna 2020 valtaosan valokuvaajan tarpeista. Tämä kamera on yksinkertaisesti loistava valinta harrastevalokuvaajalle, joka kuvaa niin still kuvia kuin videoitakin.

Itse olen käyttänyt Sony A7 iii kameraa nyt puolitoista vuotta ja joutunut viemään sen kertaalleen takuu huoltoon. Tässä artikkelissa lyhyt arvosteluni

Sony A7 iii kamera

Sony A7 iii on 24 megapikselin täyden kennon peilitön järjestelmäkamera. Kamerassa on Sonyn nykyaikainen E-mount, joten objektiiveja kameralle löytyy melkoisesti. Suomessa Sony a7 iii hinta on noin 2 000 euroa.

Sony A7 iii takuuhuolto

Omasta kamerastani hajosi heti aluksi mikrofonin liitinportti, jonka huomasin nopean googletuksen jälkeen olevan yleinen ongelma. Palautin kameran liikkeeseen takuuhuoltoon – joka kesti peräti 3 viikkoa, ei hyvä.

Vika kuitenkin saatiin korjattua, jonka jälkeen ulkoinen mikrofoni on toiminut ongelmitta. Muita isompia vikoja en ole huomannut.

Sony Objektiivit

Jos olet juuri siirtymässä Sonyn tuoteperheen pariin, suosittelen kittilinssin sijaan hankkimaan Tamronin 28-75mm F/2.8 DI III RXD Objektiivin yleiskäyttöön.

Kittilinssi on yllättävän hyvä, mutta sen avulla et saa kamerasta kaikkea irti.

Sony A7 III
Älä osta Jobyn Gorillapodia, ne hajoaa liian helposti.

Sony A7 iii miinukset

Kamerasta löytyy paljon positiivisia arvosteluja, mutta negatiivisa puolia ei mielestäni ole juuri tuotu esille.

4K kuvaus vain 25 FPS: Kameralla voi siis kuvata 120 ja 60FPS vain fullHD videoita, joista päästäänkin seuraavaan kohtaan.

1080p Huono kuvanlaatu: 1080p kuvanlaatu on varsinkin asiantuntijoiden mukaan huonolaatuinen, sen sijaan suositellaan kuvaamaan 4k videota ja skaalaamaan kuva pienemmäksi editoidessa. Toisin sanoen, halvemmalla kameralla, kuten GH5 saat kuvattua laadukkaampaa 1080p 60fps videota.

”Uskomaton pimeäkuvaus”: Kameran ISOa hehkutetaan. Omasta kokemuksesta siinä ei ole juuri mitään hehkuttamisen arvoista. Kuvanlaatu kärsii huomattavasti jo nostaessa ISOn 1000

Näyttö ei taitu: Itseään videokuvaavat ja selfiehihhulit ehkä haluavat taittuvan näytön, josta voi katsella itseään kuvaillessa. Ei onnistu tällä kameralla.

Sony 7 iii plussat:

Suurin plussa kamerassa on sen monipuolisuus, kamera toimii helposti useassa eri tarkoituksessa. Pidän myös kahdesta muistikorttipaikasta, joista vain toinen tukee IHS-II muistikortteja(Et tarvi niitä).

Automaattinen tarkennus toimii erinomaisesti, tosin 4k Videota + proxy tiedostoa kuvatessa Sonyn ”Eye-AF” ei ole käytettävissä.

Akunkesto on kamerassa kiitettävä, tosin matkalle kannattaa pakata muutama vara-akku mukaan, ne eivät paljoa maksa.

Kuvanlaatu on se mitä kalliilta kameralta voit odottaa, tosin tähän vaikuttaa merkittävästi myös objektiivi.

Pidän erityisesti myös laajasta kameran painikkeiden kustomointi mahdollisuuksista.

Yhteenveto

Sony A7 iii kamera on varmasti hyvä kamera ammattilaiselle. Uskon kuitenkin markkinoilla olevan satunnaiselle harrastelijalle paljon parempia hinta/laatu suhteella olevia vaihtoehtoja. Kameralla on kuitenkin hintaa noin 2000€ ja siihen vielä objektiivit päälle.

Liikkeellä on myös paljon huhuja tulevasta Sony A7 IV kamerasta, eli jos kameran hankkiminen ei ole kriittistä juuri nyt, kannattaa ehkä odottaa vielä hetken.