3 erittäin pidettyjen ihmisten tapaa

Siitä huolimatta, että kavereilla ja sosiaalisilla kontakteillamme on erittäin suuri vaikutus elämäämme, monet ihmiset eivät silti sijoita tarpeeksi aikaa näiden tärkeiden verkostoiden rakentamiseen ja ylläpitämiseen.

Mitä tapahtuisi, jos alkaisit kehittämään sosiaalista elämääsi? Parantaisit keskustelutaitoja, kertoisit parempia tarinoita muista sekä itsestäsi, saisit enemmän uusia kavereita ja tärkeimpänä loisit näistä yhteyksistä uskomattoman sosiaalisen verkoston

Menestyminen elämässä ja uralla on usein varsin riippuvainen henkilökohtaisista ja ammatillisista verkostoista. Mitä pidettyjä olemme, sitä syvempiä ja suurempia verkostoja saamme hankittua.

Lähes poikkeuksetta miellyttävät ihmiset eivät ole syntyneet karismaattisena, vaan se on itseopittu, niin kuin mikä tahansa muukin taito.  Tässä kirjoituksessa annan muutaman vinkin sosiaalisten taitojen parantamiseen.

Tulemme omana itsenämme toimeen muiden kanssa paremmin

Koska viimeksi hukkasit itsesi keskustelussa? Aitojen yhteyksien luomiseen tehokkain työkalu on olla oma aito itsesi.

Ei ole oikeaa tai väärää tapaa olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. On vain aito tapa – olla oma itsesi; mikä tarkoittaa yhteydenpitoa muiden kanssa sinulle sopivalla tavalla.

Aitoudessa on kyse todellisesta itsestäsi, aitona olet paras versio itsestäsi. Ihmiset ovat kiinnostuneet heistä, jotka eivät pelkää olla oma itsensä heidän kanssaan – niin heikkouksissa kuin vahvuuksissa

Suhteemme kehittyvät helpommin ja kestävät pidempään, kun tunnemme paremmin itsemme ja ihmiset, joihin olemme tekemisissä.

Kun jaat aitoja reaktioitasi, luonnollista energiaasi ja aidon itsesi muiden kanssa, rakennat syvempiä suhteita tavalla, johon he voivat samaistua – mikä luo perustan yhteiselle ymmärrykselle, luottamukselle ja kasvulle.

Yrittäessäsi olla sellainen, jota et ole, voi tyhjentää innostuksesi. Ollaksesi aitoja, älä yritä tehdä mitään tai mietiskellä toimiasi ennakolta. Ole vain oma itsesi. Unohda miellyttämisen yrittäminen.

Tulemme toimeen paremmin muiden kanssa, kun olemme odotettua uteliaampia

uteliasuus pitää keskustelun pystyssä

Ihmiset yleisesti ovat kiinnostuneista itsestään, ja me kaikki haluamme olla pidettyjä. Ihmiset eivät ole kiinnostuneet sinusta, tai minusta. he ovat kiinnostuneet itsestään.

Ihmiset rakastavat puhumista ja he mielellään puhuvat itsestään, mikäli innostat heidät keskusteluun joko kysymällä jotain kiinnostavaa heistä tai jotain, joista he ovat kiinnostuneita.

Jotta saat paremmin yhteyden muihin, kysy parempia ja avoimia kysymyksiä. Kysy kysymyksiä, joka saa ihmiset ajattelemaan, että sinulla on heidän kiinnostuksensa sydämessä

Jokaisessa keskustelussa näytä aito kiinnostuksesi yrittämällä oppia keskustelukumppaniltasi – se parantaa pidettävyyttäsi ja mahdollisuuksiasi. Jos joku kertoo tarinan, älä yritä jatkaa sitä esimerkillä omasta elämästäsi.

Vaikka keskustelu päättyisi umpikujaan, yritä heittää sekaan avoin kysymys, jolla saat keskustelun jatkumaan. Keskustelun aikana pyri löytämään mitä yhteistä teillä voisi olla ja mitä keskustelukumppanisi voisi oppia sinulta.

Uteliaisuus tuo esille parhaan version itsestämme ja innostaa meidät pitämään luonnollisesti hyvän katsekontaktin ja maltin, nyökkäile myöntävästi ja peilaa kehonkieltä.

Hymyn lisäksi näytä aitoa innostusta ja energiaa, joka tunnetaan myös nimellä karisma

Erittäin pidetyt ihmiset ovat älykkäitä kuuntelijoita

Tulet toimeen paremmin muiden kanssa kuunnellessasi enemmän kuin puhut

Aktiivinen kuuntelu vaatii keskittymistä siihen mitä toinen sanoo, omaksu ja tulkitse se ilman harkintaa.

Olipa kyse uudesta tai vanhasta tuttavasta, pysy avoimena mahdollisuudelle, ettei omat näkemyksesi ole aina tarkkoja, saat mahdollisuuden vahvistaa tai päivittää tietoasi.

Kuuntelemalla tarkasti rakennat luottamusta, löydät kiinnostuksen kohteita ja identifioit intohimoja sekä yhteneväisyyksiä. Kuuntelu on kriittistä pidettävyyden parantamiseksi. Se auttaa rakentamaan välejä ja ilmaisemaan empatiaa

Aktiivinen kuuntelu on sitä mitä teet ollessasi utelias ihmisestä, jonka kanssa keskustelet

Ole hyvä kuuntelija ja kannusta muita puhumaan itsestään. Kun ihmiset tuntevat olonsa hyväksi puhuessaan sinulle, he yhdistävät nämä hyvät tunteet sinun. Tämä on paras tapa ystävien hankkimiseksi ja vaikuttamiseen.

Hyvin tehty kuuntelu on empatiaa. se on elintärkeää terveille suhteille Opi arvostamaan hiljaisuutta kuunnellessasi. Älä pelkää hiljaisuutta, opi pitämään siitä.

Hiljaisuus voi tuntua epämukavalta sinulle, mutta ei henkilölle, joka halua ilmaista tunteitaan, henkilö voi esimerkiksi käydä läpi rankkoja tunteita, joten älä hoputa. Mikäli et keskeytä, ihmiset alkavat avautua helpommin. Hyväksi kuuntelijaksi kehittyminen vaatii harjoittelua.

Aktiivinen kuuntelu ei välttämättä aluksi tunnu luonnolliselta ja se vaatiikin paljon harjoittelua ennen kuin siitä muodostuu tapa. Jos kuitenkin pidät aktiivisesta kuuntelusta kiinni, huomaat sen muuttuvan ajan myötä helpommaksi.

Yhteenveto

Oppimalla olemaan miellyttävämpi, pystyt verkostoitumaan helpommin, hankkimaan merkityksellisiä yhteyksiä ja tuomaan ulos parhaat puolet ympärillä olevista ihmisistä.

Tulet pidetymmäksi olemalla oma aito itsesi, näyttämällä kiinnostusta muihin, kannustamalla muita puhumaan ja saamalla muut tuntemaan itsensä tärkeiksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *