Edge – Hanki etulyöntiasema elämään ja liiketoimintaan

Jouduin ajojahdin kohteeksi, sillä joku mielensäpahoittaja oli päättänyt ilmiantaa sekä Youtube videoni, että Facebook julkaisuni. Tästä luonnollisesti seurasi minulle sanktioita molemmilla alustoilla.

Sen sijaan, että maailmani kaatuisi, masentuisin ja alkaisin syyttelemään muita, kiitän ilmiantajaa tästä pienestä muistutuksesta. En ajatellut koskaan tienaavani rahaa Youtube videoilla tai Facebook kirjoittelulla, kummatkin olivat vain mukava tapa tuhlata aikaa ja tyhjentää päätä.

Tämän viikon vastoinkäymiset kuitenkin muistuttivat minua yhdetä tärkeästä asiasta elämässä, nimittäin edgestä. Jos olisin tuottanut sisältö edge mielessä, mitään ei olisi voitu viedä minulta pois.

Mikä on Edge?

Edge on tavallaan kuin etulyöntiasema. Jos sinulla on tilanteessa edge, voit haistattaa paskat ja jatkaa elämääsi kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunut.

Haet työtä ja pomo osoittautuu heti alkuun mulkuksi -Haista paska, saan helposti työtarjouksia muualta

Olet Bloggaaja ja saat ehdotuksen huonosta kaupallisesta yhteystyöstä – Haista paska, löydän helposti muita yhteistyökumppaneita

Youtube poistaa tilisi – Haista paska, seuraaja löytävät minut muualta.

Miten edge menetetään?

Menetät edgen kun annat kontrollin itseltäsi pois. Säilyttääksesi edgen, olisi täyden kontrollin pitäminen itsellä tärkeää.

Koronan aikana olen nähnyt yllättävän paljon mainoksia verkkokursseista, joissa opetetaan myymään tuotteita Amazonissa. Jos myyt tuotteita Amazonissa, onko sinulla edge? Ei ole. Amazon voi mielivaltaisesti sulkea myyntitunnuksesi koska vain.

Päätitkö tienata elantosi Youtubesta? Unohda edge, sillä Youtube voi koska vain sulkea tilisi.

Vituttaako suomen byrokratia ja siirsit yrityksen pankkitileineen viroon? Jätä pienikin vero maksamatta ja virolainen pankkitilisi jäädytetään alta aikayksikön.

Harrastatko metsästystä? Jos joudut epäillyksi rikoksesta poliisisetä takavarikoi aseesi.

Omistusasunto lainalla? Jep, joudut taas toivomaan parasta ja nuolla pankin peppua ettet menetä kotiasi.

Tuliko möläytettyä jotain typerää Twitterissä ja nyt rento feministiryhmä on perässäsi? Voit heittää hyvästit työpaikallesi.

Eli siis keskiverto kansalaisella ei ole mitään edgeä?

”Anna miehelle työ joka, josta saa juuri tarpeeksi palkkaa keskiverto mukavuuden ylläpitoon ja sinulla mies joka pitää työnsä loppuelämän.”

Surullisen moni rakentaa elämänsä asioiden ympärille, joihin he eivät voi itse vaikuttaa. En siis tarkoita, että videoiden teko Youtubeen tai myyminen Amazonissa olisi tyhmää, vaan sitä ettei elantoasi tai liiketoimintaasi tulisi rakentaa pelkästään niiden ympärille.

Ota elämäsi hallinta omiin käsiin. Rakenna itsellesi pohja asioista, mitä muut eivät voi viedä sinulta pois. Huolehdi terveydestäsi, se on ihmisen tärkein omaisuus. Harkitsetko liiketoimintaa? Verkostoidu. Metsästätkö? Vaihda ase jouseen. Pelottaako työpaikan puolesta? Hanki osaamista jossa sinut on vaikea korvata.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *