Aasialainen nainen

Miksi aasialainen nainen on suomalaisille niin kova pala?

Useasti aasialaisen tai thai naisen kanssa seurusteleva suomalainen mies joutuu parisuhteensa takia arvostelun kohteeksi, vähintäänkin selän takana tai sosiaalisessa mediassa. Silloin tällöin kuulee esimerkiksi ”toi haki thai vaimon, kun ei kelpaa suomalaisille naisille”, ”Toi postimyyntivaimo on tuon äijän kanssa vaan rahan takia.”

Hait thai naisen kanssa koska et saa suomalaista naista

Useimmiten kuulemani arvostelu on tasoa ”seurustelen thai naisen kanssa vain koska en voi saada suomalaista naista”. Onko tämä sitten loukkaus, jos ajatellaan, ettei minua kiinnosta suomalaiset naiset? Tätä arvostelua voidaan verrata tilanteeseen, jossa olen syömässä ravintolassa pihviä ja joku tulee kertomaan ”syön pihviä vain siksi koska en voi syödä mutaa”. ööö? Joo, syön pihviä koska en halua syödä mutaa. Eihän tämä ole minkäänlainen loukkaus, jos en ole kerran edes kiinnostunut mudan syömisestä

Arvostelun perimmäinen idea

”Sinulla on X koska et saa Y” -arvostelun takimmainen idea on se, että Y olisi jotenkin parempi kuin X, muutenhan se ei olisi millään tavalla loukkaus. Esimerkiksi joku voi sanoa ”asut yksiössä koska sinulla ei ole rahaa asua kaksiossa.” Tässä molemmat osapuolet useimmiten ovat sitä mieltä, että kaksio on yksiötä parempi. Oudompaa jos joku sanoisi, että elät palatsissa vain siksi, ettei sinulla ole varaa asua yksiössä. Eli tätä arvostelua käytettäessä oletetaan sen mitä sinulla ei ole olevan parempi.

Rasistinen loukkaus

Lähtökohtaisesti loukkauksen heittänyt siis olettaa suomalaisen tai länsimaalaisen olevan aasialaista parempi. Kuulostaako rasistiselta? ”Hait vaimon Thaimaasta, kun et saanut suomalaista naista” -Lauseen perimmäinen ajatus on siis se, että suomalainen nainen olisi jotenkin aasialaista parempi. Eli silkkaa rasismia ja uskomus siitä, että länsimaalaiset olisivat jotenkin muita parempia.

Mitä jos joku sanoisi suomalaiselle naiselle ”seurustelet suomalaisen miehen kanssa koska et voi saada aasialaista miestä”. Tämäkin olisi loukkaavaa vain, jos kaikki ajattelisivat tai uskoisivat että aasialainen mies olisi jotenkin parempi kuin suomalainen mies.

Suomalaisen naisen saaminen on aasialaista vaikeampaa

Jotkut nyt varmaan miettivät että, arvostelun perimmäinen ajatus olisi se, että suomalaiset naiset ovat jotenkin aasialaisia vaikeampia saada ja loukkaus olisikin ”olet vain laiska & suuntaat helpommille markkinoille.”

Tämän kritiikin takana on taas idea siitä, että vaikeamman naisen tavoittelu olisi jotenkin kunnioitettavampaa ja arvostetumpaa sekä vaikeampi asia olisi jotenkin helpompaa parempi, vain koska sen hankkiminen on vaikeampaa. Tämän logiikan ajatus on siis se, että jos joku on vaikeampaa, sen täytyy olla arvokkaampaa ja laadukkaampaa, tai että jopa kaikki tavoittelisivat sitä.

Deittailet nuoria tyttöjä, kun sulla ei ole saumaa mummoihin

Esimerkiksi luulen että 80 vuotiaan mummon löytäminen olisi erittäin haastavaa. 80 vuotiasta mummoja ei ole niin montaa saatavilla ja suurin osa niistä piileskelee pyörätuolissa vanhainkodissa. Siitä että parikymppisenä vanhan mummon löytäminen ja deittailu voidaan luokitella erittäin haastavaksi voidaan olla varmaan kaikki samaa mieltä.

Mitä jos kertoisit kavereillesi ”Sä deittailet vain nuorempia tyttöjä, kun sulla ei ole saumaa mummoihin?” Kukaan ei varmaan allekirjoita sitä, että koska mummot ovat haastavampia saada olisi heidän deittailu jotenkin kunnioittavampaa ja mummot parempia kuin nuoremmat tytöt.

Tai jos vielä kärjistetään ”deittailet vain vapaalla jalalla olevia koska et pysty deittailemaan vankilassa istuvia” uskon kovasti että vankilassa istuvat ovat vaikeampi deittailtavia kuin vapaalla olevat, tavalliset naiset, mutta kukaan tuskin ajattelee, että heidän kanssaan seurustelu jotenkin arvostetumpaa tai kunnioitettavampaa vain sen takia että ovat vaikeasti saatavia.

Eli ”Aasialaiset on suomalaisia helpompia” syyn takana on taas ensimmäisen kohdan rasistinen syy. ”Sulla ei ole suomalaista naista koska he ovat vaikeampia saada tai parempia” ei tarkoita sitä, että he olisivat oikeasti parempia, vaan tällaisen kritiikin antaja todellisuudessa ajattelee, että valkoiset olisivat jotenkin parempia. rasismia.

Eli miksi rasismi aasialaisia kohtaan on ok?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *