Näin tienaat rutosti & vapaudut oravanpyörästä

Tässä julkaisussa muutama nopea ajatus siitä, miten pystyt hankkimaan massiivisen omaisuuden. Tämä kirjoitus on lähinnä suunnattu FIRE:ttäjille ja muille taloudellisesta riippumattomuudesta haaveileville, eli ei heille, jotka vain haluavat säästää ylimääräistä eläkepäiville.

  1. Arvosi (palkkasi) on se mitä tuotat yhteiskunnalle. Työnantaja ei ota sinua omaa hyvyyttään tekemään yritykselle tappiota.
  2. Aika on arvokkain omaisuutesi. Aikaa et voi vivuttaa. Työelämän pituus on rajattu, et voi työskennellä tuhansia vuosia.
  3. Jos sinulla ei ole täyttä kontrollia, joudut olemaan muiden (idioottien) armoilla
  4. Menestyksessä on aina hieman mukana tuuria. Mahdollisuuksia kuitenkin pystyy nostamaan.

”En mun tarvi tienaa, kato raha ei tee onnelliseksi”. Ei varmasti tee, jos myyt vapaudu vankilasta korttia vapautuaksesi vankilasta (myyt vapaa-aikaasi saadaksesi vapaa-aikaa)

Taloudenhallinta ja säästäminen on kriittistä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisi kituuttaa ja toivoa että pörssissä joskus osuisi kohdalle.

Elämme somemaailmassa jossa ihmiset uskovat että varakkaalta näyttäminen = varakkuutta. Älä lankea feikkaamiseen.

Osakesäästäminen ei ole työkalu varakkuuteen, vaan työkalu varakkuuden ylläpitoon.

Tavoitteenasi tulisi olla siis skipata korkoa-korolle säästämisen ensimmäiset 20 vuotta.Menestyminen on tulos pienistä ja pitkistä prosesseista. Olemalla mukana siellä ja täällä, olet väkisinkin joskus oikeassa paikassa (ja myös väärässä).

Lopputulos ei ole tuuria, eikä siihen ole oikotietä, vaikka niin olisi mukava ajatella.

Okei, eli työelämässä en pysty vivuttamaan aikaani tai tuomaani arvoa, perustanko yrityksen? Kyllä, yritys on suotuisin ympäristö nopealla rahantekemiselle.

Ai minkälainen yritys? Valitettavasti jokainen yritys ei ole avain onneen. Yrityksesi tulisi olla skaalautuva eikä rajoittua oman aikasi myymiseen.

1. Yrityksesi tuote tulisi palvella erittäin suurta massaa

Tai

2. Yrityksesi tuotteen täytyisi tuoda merkityksellistä arvoa

Älä perusta yritystä jonka tarkoitus on ainoastaan tehdä rahaa. Rahan ja unelmien sijaan täytä yritykselläsi ihmisten tarpeita ja ratkaise ongelmia eli tuo arvoa.

Myöskin ”tee mitä rakastat” neuvo ei tässä vinkkelissä toimi, sillä ihmisiä kiinnostaa vain se, mitä arvoa tuot heille, eikä se mistä sä tykkäät.

Tavoitteesi on luoda yritys, joka tuottaa passiivista tuloa. Muuten luot vain uuden työpaikan itsellesi
Työskenteletkö päästäksesi eläkkeelle, vai onko eläke sinulla ”worst case” skenaario? Arvostatko aikaasi, vai tuhlaatko sitä jonottamalla Tokmannilla ämpäreitä tai Keskisillä halpaa bensaa?


TL;DR Älä jahtaa rahaa myymällä aikaasi vaan tarjoa arvoa. Suurimmat yritykset ja useimmat rikkaat henkilöt eivät ole rikastuneet kikkailulla tai tuurilla, vaan ratkaisemalla ongelmia. (tekemällä sinunkin elämästäsi parempaa).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *